Gündem

Google 2020 Arama Trendleri. Google’da en çok neler ve kimler arandı?

Google 2020 arama trendlerinde Türkiye’de genel arama kategorisinde en çok aranan konu Koronavirüs oldu. En çok aranan google araması da sokağa çıkma yasağı oldu.

Google trendlerden aldığımız bilgiye göre, dezenfektan yapımı “nasıl yapılır” kategorisinin birinci sırasında yer aldı.

Dünya genelinde en çok aranan ilk beş konu da Koronavirüs ile ilgili olarak Koronavirüs, El Dezenfektanı, Maske yapımı konular trendlerde zirvede görünüyor.

Türkiye’de “genel arama” kategorisinde ilk 10 sırada yer alan konular şunlar:

Sokağa Çıkma Yasağı

Google 2020 arama trendlerinde 2020 yılının en önemli konularından olan koronavirüs sonucu olarak en çok merak konu sokağa çıkma yasağı olmuştur. Kısmi ve tam şekilde sokağa çıkma yasaklarının olduğu dönem olarak. Mart ve Temmuz arasında google trendlerinde zirvede. Hasta sayıları yerine vaka sayılarının açıklanmasının ardından tekrar gündeme sokağa çıkma yasağı geldi.

Vaka Sayısı

Covid-19’un Türkiye’de görüldüğü tarih olan Mart ayından itibaren google trendlerde vaka sayısı kelimesi yer almaktadır.

Corona Virüsü

Corona Virüsü kelimesi covid-19’un dünyaya yayılmaya başladığı dönemlerde Türkiye trendlerine girmiş fakat Türkiye’ye geldiği Mart ayında google trendlerinde üst sıralarda yer almış.

Yarınki Hava Durumu

Yarınki hava durumu araması koronavirüs ile ilgili aramalar dışında trendlerde görünen ilk arama olarak göze çarpıyor. Belli dönemlerde sokağa çıkma yasaklarınında olmasına karşın hava 2020 yılı arama listesinde yerini almış.

Sen Çal Kapımı

Hande Erçel ve Kerem Bürsin’in oyunculuklarını yaptığı Sen Çal. Kapımı dizisi google arama trendlerinde ilk beşte karşımıza çıkıyor. Sen Çal Kapımı dizisi, MF Yapım imzalı, ilk bölümü 8 Temmuz 2020 tarihinde yayımlanan, yönetmen koltuğuna Altan Dönmez’in oturduğu ve senaryosunu Ayşe Üner Kutlu’nun kaleme aldığı Türk yapımı romantik komedi dizisidir. Başladığı dönemden itibaren google trendlere giren dizinin şu sıralar hatrı sayılır arama oranına sahip olduğu görülebiliyor.

Google 2020 Arama Trendleri

Google 2020 arama trendlerinin ilk beşi şu dönemde yukarıdaki gibidir. Ancak ilk beş sonrası ilk 10’a giren aramalar da şu şekildedir:

6. corona belirtileri

7. zoom

8. savefrom.net

9. eba giriş

10. eba

olarak ilk on google aramasını görebiliyoruz.

Google 2020 Arama Trendlerinde İlk 20

hsys, e nabız, sağlık bakanlığı, altın gram, tv8 canlı, whatsapp web, son depremler, tv8, kandilli rasathanesi, harem altın

Son bir ay içinde herhangi bir değişiklik olmazsa 2020 google arama trendleri bu şekilde olacak.

https://bilgicim.net/fiyat-performans-klavye-mouse-incelemesi.html

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir