Kablosuz Sabit Disk Nedir? Ne İşe Yarar?
Kablosuz sabit diskler 2.5” taşınabilir disklerle nerdeyse birebir donanımsal yapıya sahiptirler. Bu dizüstü bilgisayarlarda kullanılan küçük 2.5” sabit disklerin taşınabilir disklerin içerisinde yer aldığı anlamına geliyor. İkisinin arasındaki fark ise bu disklerin kablosuz ağınız üzerinden veri transferi yapabilmesidir. Bu da size herhangi bir USB kablosunu bilgisayarınıza bağlamadan işlem yapabilme kolaylığını sağlıyor. Ayriyeten dahili bataryalar sayesinde diskinizin enerji ihtiyacını da sağlamış oluyorsunuz. Diskimizin bağlanmak için USB ara yüzünü kullanması onları mobil cihazlarda da kullanılabilecek bir depolama çözümü yapıyor.
Kablosuz Sabit Disk Nasıl Çalışır?
Kablosuz sabit diskler aynı bir Wİ-Fİ erişim noktası gibi çalışıyorlar. Yani bu cihazların kendilerine özel bir kablosuz ağlarının olduklarını ve bilgisayarınızdan veya mobil cihazlarınızdan bu ağlara bağlanmanız gerektiği anlamına geliyor.
Sabit disklerin bu avantajlı yapısı sebebiyle, internet bağlantınızı sağladığınız kablosuz ağdan diskinize ait kablosuz ağa geçiş yapmanız yeterli. Bu da akla kablosuz sabit diski kullanırken internete bağlanılıp bağlanılamayacağı sorusunu getiriyor. Aslında bu sistem özel bir geçiş teknolojisine dayanıyor. Kablosuz sabit diskiniz bir yandan evinizin internetine bağlanıyor, diğer yandan da kendi mevcut ağı üzerinden bunu size aktarıyor.
Bir kablosuz sabit diskin belli bir sayıda cihaza erişim sınırı olduğunu da bilmekte fayda var. Genelde bu sayı 5-8 arasındadır. Eğer sabit diskinizi daha fazla cihaza bağlamak istiyorsanız farklı bir yol aramanız gerekebilir.
Kablosuz Sabit Diskin Pil Ömrü
Kablosuz sabit diskler şarjla çalışan cihazlar olduğundan dolayı pil ömürleri de oldukça önemlidir. Ayrıca sabit diskinizi kablosuz olarak kullanmak istiyorsanız belli bir süre şarj etmeniz gerekiyor. Kablosuz sabit disk alırken ne kadar pil ömrü olduğunu ve nasıl şarj edildiğini de araştırmanız gerekiyor. Mümkünse USB kablosuyla şarj olanlardan almayı deneyin, böylece aynı anda hem veri transferi yapabilir, hem de sabit diskinizi şarj edebilirsiniz.
Daha fazlası ve teknoloji haberi için tıklayın.