4.5G Nedir? Ne işe Yarar? Hakkında Bilgi
Bu yazıda ülkemizde kullanılmaya Nisan 2016‘da başlanacak olan 4.5G hakkında biraz bilgilendirme yapacağız. Öncelik kısaca neden 4.5G derseniz bunun anlamı tam olarak 4.nesil kablosuz internet bağlantısı anlamına geliyor.(4.5G denmesinin amacı ise 4G’nin gelişmiş sürümünün olmasıdır.) Yani 3G’de 3.nesil idi. 2G 2.nesil fakat daha çok Edge diye tabir edilir ve çok çok yavaştır.
4.5G Nedir ?
Dünya genelinde 4.nesil kablosuz internet bağlantı ağına 4G denmektedir. Ülkemizde ise 4.5G (dünya genelinde LTE Advanced) olarak isimlendirilmiştir. Bunun sebebi ise dünya genelinde 4G bağlantısı ile 100Mbps hıza ulaşılabiliyor. Ülkemizde ise en yüksek hız 375 mbps olacaktır fakat bu hız kesin değildir.(Bağlanılan bölgeye ve bağlantı yoğunluğuna göre değişir.) 4.5G nedir
Ne işe yarar?
Bu bağlantı hızı izlediğiniz video veya indirdiğiniz bir dosya şimdiki kullandığınız (3G) internete göre 10 kat daha hızlı inecektir. 4.5G nin hızlı olması sebebi ile sosyal medyada gezinirken yada haber okurken daha hızlı açılması anlamına geliyor. Ama bu hızı gözle görülür şekilde anlayamayacağız. Gelişmiş teknolojinin daha yüksek bağlantı hızı gerektirdiği için bu bağlantı hızlarını kullanacağız.
Hakkında Bilgi
4.5G nin en çok anlaşılacağı yerler dosya indirirken, dosya yüklerken, anlık video izlerken veya canlı yayın izlerken kaliteli izleyebilmek anlamına gelir. 4.5G ile birlikte gelen VoLTE (LTE Advenced) teknolojisi sadece internet değil telefon görüşmelerimizin de hızlanacağı ve kalitesinin artacağı anlamına gelmektedir. Aynı zamanda bu teknoloji ile birlikte kalite ve hızın artması tüneller ve telefon hatlarının çekmediği bölgelerde daha iyi çekebilecektir.
Kimler Kullanabilir?
4.5G yi kullanabilmek için iki etken bulunmaktadır. Bu etkenlerden birincisi bağlanılan cihazdır. Bağlantı hızlarının arasındaki farkın çokluğu cihazlara yansıdığı için cihazlar arasında da hız yüksek hız farkları vardır. 4.5G destekleyen bazı cihazlar 150mbps desteklerken yeni telefonlar 400 450 mbps ‘ye kadar çıkabilmektedir. İkinci etken ise operatör, yani sim kartınız ve bağlantınız. Öncelikle sim kartınızın bayisine gidip hattınızın uyumluluğunu kontrol ettirin.(SMS ile de sorgulama yapabilirsiniz) Sim kartınız uyumlu ise cihazınızda uyumlu olduğu takdirde sizin yapabileceğiniz hiçbir şey yok operatörünüzün bulunduğunuz bölgeye 4.5G bağlantısını sağlaması gerekmektedir.
Eğer internet ile ilgili bilgilere ulaşmak isterseniz ki biz isteriz buraya tıklayabilirsiniz.
4.5G Nedir ? Ne işe Yarar? Hakkında Bilgi,4.5g hakkında bilgi,4.G nedir